Тъмно сив, с лилави ревери и съвпадение лилаво риза

В сряда, когато Хилъри Клинтън стоеше в хотел New Yorker за сбогом речта си, тя го направи това в една от подписа си Ралф Лорън Костюми дамски панталон. Тъмно сив, с лилави ревери и съвпадение лилаво риза (и съвпадение лилаво вратовръзка за Бил Клинтън), той подчерта, тъй като толкова много от нейните модни избор направих в навечерието на изборите, а точка: начинът, по два цвята / фракции – червени и сини – могат да се обединят, за да се направи нещо ново.

Но той също така символизира, може би, в края на това, което може да е било извънредно отношения. И може би в края на седалката мода е на масата в енергия.

Повече от всяка друга индустрия, мода обеща своята вярност към г-жа Клинтън. списание Vogue официално я одобри, за първи път го беше взел публична позиция в президентските избори. Редакторът на списание W, Stefano Tonchi, обявен във вярност в писмо на редактора.

Даян фон Фюрстенберг, дизайнерът и председател на Съвета на модните дизайнери на Америка, и Ана Уинтур, главен редактор на Vogue и артистичен директор на Condé Nast, агресивно бе повдигнат средства за нея, по време на модните седмици и след това: The седмица преди изборния ден , те председателства набиране на средства във Вашингтон в Джорджтаун дома на Кони Milstein, основен Демократична донор.

Хилъри Клинтън направи концесия й реч. Credit Дъг Милс / The New York Times
Дизайнерите включително Tory Burch, Marc Jacobs и Prabal Gurung е създаден „Произведено за история“ стока за магазина кампания на Клинтън, и допринесоха за писта шоу / ползи по време на New York Fashion Week през септември. Elie Tahari изтича рекламна кампания с участието на жена президент за колекцията си есен.